CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mesir macunu saçım törenine katılmayacak.
Manisa Turgutlu’da Ev Yangını: 6 Kişi Dumandan Etkilendi
MCBÜ Tıp Fakültesi’nde Tıbbi Bilimler Zirvesi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından ‘Tıbbi Bilimler Zirvesi’ düzenlendi. Zirve Gençlik ve Spor Bakanlığı Üniversite Öğrenci Toplulukları ve İş Birliği Destek Programı (ÜNİDES) desteğiyle gerçekleşti. ÜNİDES üniversite öğrenci topluluklarının projelerine destek sağlıyor. Zirvede ‘Tıbbi Malpraktis mi Komplikasyon mu? Teması ele alındı. Sempozyumda kısa film gösterimi izlendi.
MCBÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü Başkanı Kadri Özgür, “Öğrencileri bir araya getirerek bilimsel bir sempozyum amaçladık. Konusunda uzman hocalarımızı getirdik. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artuner Deveci, öğrencilerin gerçekleştirdiği bu bilimsel zirvesinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Deveci, “Öğrenci kulüplerimizle gurur duyuyoruz. Bilimsel ve sosyal anlamda ciddi katkılar sağlıyorlar. Dekanlık olarak kulüplere destek sağlamaya devam ediyoruz. Hocalarımıza çok teşekkür ederim” dedi.
Deveci, “Zirve Tıbbi Malpraktis mi Komplikasyon mu? Konusunu ele alıyor. Gerçekten Malpraktis konusunda hocalarımız büyük sorunlar yaşıyor. Bu konuda kendimizi geliştirmemiz ve farkındalığımızın özellikle Tıp Fakültesinde artırılması gerekiyor. Tıp fakültelerimizde tıp hukuku, sağlık hukuku derslerimiz var. Bu zirvenin gerçekleşmesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının, Gençlik ve SPOR İl Müdürlüğü’nün çok büyük emekleri var” diye konuştu.
Tıbbi Bilimler Zirvesi Sempozyumu Başkanı Yadigarnur Gündoğdu, “Sempozyumun diğer sempozyumlardan farkı öğrencileri artı derslerinden uzaklaştırıp aktif rol alacağı eğlenirken öğreneceği, sosyalleşebileceği bir ortam oluşturmak. Bu bağlamda bir senaryo yazıp kısa filme dönüştürdük” dedi.
Göğüs Cerrahisi konusunda sunum yapan MCBÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Demet Yaldız, travmanın dünya çapında bir halk sağlığı problemi olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Demet Yaldız, “Travmadan bir ölüm ve 40 yatışın karşılığı acil serviste 670 tedavi, 630 konsültasyon, 6000 minör travma, bilinmeyen sayıda evde tedavi, bilinmeyen sayıda tedavi edilmeme durumuna denk geliyor. Son 5 yıllık istatistiklerde Türkiye nüfusunun 1,5 katı kadar acil servislere başvurma var. Böyle bir yoğunluk altında Malpraktis kaçınılmaz olabiliyor. Sağlıkta şiddeti üstüne koyarsan travma tüm hekimlerin izlemekten kaçındığı bir alan olmaktan çıkamıyor” dedi.