Manisa'da Hocalı Katliamı'nın Acısı Paylaşıldı

27.02.2025 - Perşembe 14:22

Manisa'da Hocalı Katliamı'nın Acısı Paylaşıldı

Manisa Dostlar Meclisi, Manisa Etkinlik Sen İl Başkanlığı, Manisa Azerbaycan Evi ve Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu tarafından Hocalı Katliamı anma etkinliği düzenlendi. Her iki ülkenin milli marşları söylendi ve fotoğraf sergisi gezildi.

Etkinlik kapsamında, Manisa Azerbaycan Evi Başkanı Seyfettin Ayakyay, Hocalı Katliamı ile ilgili bilgiler verdi. Anma etkinliğinde, Hocalı Katliamı'nın acısını paylaşmak ve unutmamak için katılımcılar, fotoğraf sergisini gezdi

Manisa Azerbaycan Evi Başkanı Seyfettin Ayakyay, Hocalı Katliamı'nın Azerbaycan tarihinin en acı olaylarından biri olduğunu belirtti. Ayakyay, "Bu etkinliği düzenleyerek Hocalı'da hayatını kaybeden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Amacımız, bu katliamın unutulmamasını sağlamak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır" dedi.

Manisa Etkinlik Sen İl Başkanı Yalçın Taşdemir ise” 1992 yılındaki Hocalı Katliamı, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır. 26 Şubat 1992'de gerçekleştirilen bu katliam, insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmıştır. Unutmayacağız unutturmayacağız. Etkinlik sen olarak hocalı katliamın unutulmaması için her zaman etkinliklere destek olacağız “ dedi.

YORUM YAZ