KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ İLE EMEKLİ KURBANIN ANCAK %15 ini ALABİLECEK. Ziraat Mühendisi, siyasetçi ve hayvan besleme uzmanı Şenol Özkaya, kurban bayramı için emekliye verilecek 3 bin TL bayram ikramiyesi ile kurbanın ancak %15 ini alabileceğini dile getirdi. Kurban olacak, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurban olma özellikleri, bakım süreleri ve kesim şartları yüzünden , kasaplık hayvanlara […]
08 Mayıs 2024 - 16:11 'de eklendi ve 3368 kez görüntülendi. A+A-
KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ İLE EMEKLİ KURBANIN ANCAK %15 ini ALABİLECEK.
Ziraat Mühendisi, siyasetçi ve hayvan besleme uzmanı Şenol Özkaya, kurban bayramı için emekliye verilecek 3 bin TL bayram ikramiyesi ile kurbanın ancak %15 ini alabileceğini dile getirdi. Kurban olacak, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurban olma özellikleri, bakım süreleri ve kesim şartları yüzünden , kasaplık hayvanlara göre %20 daha pahalı olmaktadır. Ülkemizin et ihtiyacının büyük bir kısmını ithal hayvan ile karşılamanız, artan yem ve işçilik maliyetleri yüzünden, bu yılki kurban fiyatları geçen yıla göre %200 oranında artmış bulunmaktadır, buna karşın ikramiye de ki artış 1000 TL olmuştur, bu bin TL nin hiçbir anlamı kalmamıştır. Olması gereken hayvan fiyatına göre ikramiyenin belirlenmesi olmalıydı.
Özkaya, 2023 yılında emekliye verilen 2 bin TL ikramiye ile kurbanlık hayvanın %40 lık kısmını alabilirken, 2024 yılında verilen 3 bin TL ile kurbanlığın ancak %15 kısmını alabilmektedir. İkramiye tutarı geçen yıla göre %50 oranında artması bir anlam ifade etmedi , bu oranın bu yıl ki kurban fiyatlarına göre güncellenmesi gerekmektedir. Ayrıca Et ve Süt kurumu , gelir düzeyi düşük , emekli vatandaşlara uygun kurbanlık temini yapmalıdır. Et ve Süt kurumunun, böyle bir uygulama yapmaya imkanı ve gücünün olduğunu bilmekteyiz. Önce ki yıllarda, Et ve Süt kurumu , kurban satıcılarının elinde kalan kurbanlıkları güncel fiyatta alıp, kesim işlemi yapmıştır. Bu kez kurban öncesi , kurbanlık alıp, maddi gücü olmayan emekliye uygun fiyattan vermelidir. Böyle yaparsa , kurban sonrası kalan kurbanlıkları almak zorunda kalmaz.
Maddi gücü olmayan, kimsesiz, dul , yaşlı , bakıma muhtaç kişiler içinde, belediyeler devreye girip , belediye veya hayırsever kişilere aracılık yapıp , et ve kurbanlık temini yapmalıdır. İhtiyaç sahipleri en azından kurbanda et yiyebilmelidir.
Manisa Büyükşehir Belediyesi personel alacak Kurum Adı: Mani...
Mustafa Uslu Yuntdağ Mahalle Muhtarları ile Toplantı Gerçek...
Manisa Dostlar Meclisi’nin Konuğu Manisa Ticaret Borsa...
Başkan Aydın Akagündüz “Memur ve Emeklilere Yönelik Dü...
ÖZCAN, ASGARÎ ÜCRETLİ İLE KAMU ÇALIŞANI ARASINDA Kİ MAKAS KA...
Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde Şok Olay: Görevli ...
Başkan Şentürk Hoşgül “Azerbaycan, COP29 ile Tarih Yaz...
Manisa Musiki Derneği Yeni Yıl Konseri İçin Hazırlıklara Dev...
Türkiye’m Partisi Manisa İl Başkanı Tanyel Çam “...
Manisalılar Derneği’nden Yardımseverlik Örneği:...