Türkiyem Partisi Manisa İl Başkanı Tanyel Çam görevinden ve partisinde istifa etti
30 YILDIR DEĞİŞMEYEN LEZZET "ESRA KEBAP "
Manisa’da 70 Milyon Dolarlık Teknolojik Yatırım
Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Artience Group bünyesindeki Toyo Matbaa Mürekkeplerinin hayata geçirdiği yeni üretim tesisinin açılışı gerçekleştirildi. 70 milyon dolarlık yatırım teknolojik altyapısıyla ve çevreye duyarlı yaklaşımıyla öne çıkıyor. Açılışa Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek, Japonya İstanbul Başkonsolosu Kenichi Kasahara, Toyo Matbaa Mürekkepleri Yönetim Kurulu Başkanı Isao Kameoka katıldı. Japonya'nın ulusal marşı Kimigayo ve ülkemizin milli marşı okundu.
Yeni fabrika, yalnızca Toyo Matbaa Mürekkeplerinin üretim kapasitesini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda Ar-Ge alanını dört kat büyüterek şirketin inovasyon gücünü önemli ölçüde ileriye taşıyacak. Gelişmiş teknolojik altyapısı sayesinde operasyonel verimliliği artırmayı hedefleyen tesis, aynı zamanda ithal edilen bazı ürünlerin yerli üretime kazandırılmasına katkı sağlayarak sektördeki rekabet gücünü artıracak.
Açılış konuşmasını yapan Toyo Matbaa Mürekkepleri CEO’su ve Yönetim Kurulu Yakup Benli, “yalnızca bir fabrikanın açılışını değil, aynı zamanda Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğu, karşılıklı güveni ve iş birliğini simgeleyen anlamlı bir adımı birlikte kutluyoruz. Geçtiğimiz yıl diplomatik ilişkilerimizin 100. yılını kutladığımız Japonya ile Türkiye arasında, uzun yıllara dayanan sıcak ve sağlam bir bağ bulunuyor. Bu yatırım ise, bu köklü ilişkiyi geleceğe taşıyan önemli bir adım niteliğindedir. 2022 yılında temellerini attığımız bu fabrikanın inşa süreci, yalnızca mühendislik ve yatırım açısından değil; dayanıklılık, kararlılık ve iş birliği açısından da bizler için öğretici bir süreç oldu. Bu süre zarfında pandemi, ülkemizi derinden etkileyen depremler ve küresel ölçekte değişen tedarik zincirleri gibi zorluklarla karşılaştık. Ancak tüm koşullara rağmen, Artience Group’un vizyonu ve mesai arkadaşlarımızın özverisi sayesinde, yatırım sürecinin ilk etabını başarıyla tamamladık. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz tesis; Artience Group’un, Türkiye’nin üretim gücüne ve bölgesel potansiyeline duyduğu güvenin en somut göstergesidir. Aynı zamanda, sürdürülebilir ve stratejik büyümeye verdiği önemin güçlü bir yansımasıdır” dedi.
Benli, “Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ve şu anda içinde bulunduğumuz tesis, toplam 62.500 m² alan üzerine kuruldu ve 70 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirildi. Bu yatırımla birlikte üretim kapasitemizi yaklaşık iki katına çıkarırken, daha önce ithal ettiğimiz laminasyon tutkalları gibi ürünleri artık yerli üretimle karşılamayı hedefliyor; böylece ülke ekonomisine ve ihracata katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi. Bu yatırımın şirketin küresel pazarlardaki büyüme stratejisinde önemli bir dönüm noktası olacağını ifade ederek, "Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'daki genişleyen müşteri ağımıza daha güçlü hizmet sunacak olan bu yeni tesis, Toyo Matbaa Mürekkepleri’nin bölgesel üretim ve ihracat merkezi konumunu daha da pekiştirecek." dedi
Japonya İstanbul Başkonsolosu Kenichi Kasahara, fabrika açılışında olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Türkiye ve Japonya arasında bulunan ekonomik ilişkilerin sağlamlaştığını söyleyen Kasahara, “Burada Manisa'da sanayi bölgesinde Japonya temelli pek çok şirket ve üretim tesisleri var. O yüzden dostlarımızı burada görüyoruz ve aynı zamanda İstanbul veya İzmir merkezli de çalışan Japon şirketleri ve fabrikaları da bulunmakta aynı zamanda. Ve bu da bize şunu gösteriyor ki gösteriyor ki Japonya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler daha da sağlamlaşmış ve güçlenmiştir. 2024 yılı Japonya ve Türkiye arasındaki diplomatik ve dostane ilişkilerin 100. yıl dönümüydü. Bu ilişkilerimizin 2. yüzyılının başlamış olduğunu görmekte ve buna şahit olmak benim için çok güzel bir onur. 2025 yılı aslında bir alanda daha bir yıl dönümünü yaşadığımız bir yıl. O dönemde Osmanlı Donanması İstanbul'dan yola çıkarak Yokoyama'ya vardı ve sağ salim vardılar. Bu gemi içinde padişahın dönemin sultanının Japonya'ya kraliyet ailesine gönderdiği hediyeler bulunmaktaydı. Ne yazık ki çok acı bir şekilde 500'den fazla gemici ve mürettebat hayatını kaybetti. Ancak şunu da söylemek isterim ki 69 kişide Vakayama'da yaşayan köylüler tarafından kurtarıldı. 135 yıl önce işte Japonya ve Türkiye arasındaki ilişkiler bu şekilde başladı. Ancak hikayenin sonu bu değil. 1985 yılında yani 40 yıl önce yine bir olaydan bahsetmek istiyorum. Bu olay sırasında 200'den fazla Japon ne yazık ki İran ve Tahran havaalanında uçuşları iptal edildiği için çünkü o dönemin yönetimi, hükümeti hiçbir uçak kalkışına izin vermediğinden dolayı havaalanında mahsur kaldılar ve herhangi bir şekilde Japonya'dan gelebilecek bir yardım yoktu o esnada. Peki bize kim yardım etti? O sırada. Elbette Türkiye. Bu olay üzerine tüm pilotlar, mühendisler, mürettebatla birlikte Türk Hava Yolları'na ait iki uçak İstanbul'dan yola çıkarak Irak üzerinden Tahran'a vardı ve Japonları kurtarmak için oraya gittiler. O yüzden bunu biz asla unutmayacağız ve unutmuyoruz da ve sizlere çok teşekkür ediyoruz. O yüzden de bu yılın bizim için ayrıca bir önemi var. Tahran Havalimanı'ndaki Japonların kurtuluşunun 40. yılı ve Toyo Matbaa Mürekkeplerinin yeni fabrikasının açılışının da yılı. Umuyorum ki sizler de bu dinlemiş olduğunuz anıları, hikâyeleri, dostlarınıza, arkadaşlarınıza, ailelerinize ve çocuklarınıza anlatırsınız. Özellikle de çocuklarınıza anlatırsınız. Çünkü bu tür yaşanan anılar ve olaylar gelecek nesillere ancak onların aracılığıyla aktarılabilir bilir ve bunlar uzun süreli kalıcı olabilir” şeklinde konuştu.
Toyo Matbaa Mürekkepleri Yönetim Kurulu Başkanı Isao Kameoka, yeni fabrikanın yalnızca bir üretim tesisi değil, aynı zamanda bir inovasyon merkezi olacağını vurguladı. "Yeni nesil test baskı cihazlarıyla donatılmış Ar-Ge merkezimiz sayesinde müşterilerimize çok daha özgün ve yenilikçi çözümler sunabileceğiz." diyen Kameoka, fabrikanın sunduğu teknolojik altyapı ile esnek üretim süreçlerini geliştirerek değişen müşteri taleplerine hızlı yanıt vereceklerini belirtti.
Artıence Grup CEO’su Satoru Takashima, geçen yıl ocak ayında yola başladıklarını ve yeni fabrikada yüksek kalitede ürünlerin yapıldığını dile getirdi. Takashima, “Bu yeni fabrika ile birlikte yüksek nitelikli ve kalitedeki matbaa mürekkepleri ve tutkalları ile birlikte özellikle film ambalajlama ürünleri üretilecektir. Bizim ürettiğimiz matbaa mürekkepleri ve tutkallar gıda sektöründe ve gıda paketlemesinde pek çok alanda kullanılmaktadır. Bunların arasında atıştırmalık paketleri, makarna paketleri, hayvan yemleri paketleri gelmekle birlikte aynı zamanda günlük olarak kullanılan ıslak mendilden doldurulabilir deterjanlara kadar çeşitlilik gösteriyor. Bu yüzden de film paketleme ve ambalajlama sektörünü iş sektörümüz arasında önemli bir konumda yer aldığını düşünmekteyiz ve bunun da dünya çapında önümüzdeki yıllarda daha da artacağını düşünmekteyiz” diye konuştu. Açılış konuşmalarından sonra hediye takdimi ve kurdele kesimi gerçekleştirildi. Sonrasında davetliler fabrika alanını incelediler.